Uncategorized

5 vragen voor het makkelijker maken van beslissingen

faalangst, onzekerheid, verandering als vrouw

WAAROM BESLISSINGEN NEMEN ZO MOEILIJK IS 🤯?


Heel kort gezegd; ons overlevingsmechanisme moet ons ‘veilig’ in het oude vertrouwde houden en kan daarom behoorlijk wat weerstand bieden bij het nemen van beslissingen.


❗️5 vragen voor het makkelijker nemen van beslissingen;

1. Hoe graag wil ik verandering?
2. Wil ik leven in ANGST of in OVERVLOED?
3. Wat is het ergste dat er kan gebeuren als ik het doe?
4. Wat als ik deze beslissing niet maak, waar sta ik dan over een jaar?
5. Wat als ik WEL de beslissing neem, wat gaat dit mij dan voor MOOIS brengen?


👉‘ALS JE BLIJFT DOEN WAT JE DEED, KRIJG JE WAT JE KREEG’.

Is de bekende uitdrukking die ik mij veel heb afgevraagd toch ik zelf de grote beslissing moest nemen de KLM te verlaten omdat ik fysiek door mijn lichaam al jaren werd teruggefloten.

Was de beslissing moeilijk en eng, HELL yes.

Maar door NOODZAAK te creeren en te realiseren dat ik niet langer in en uit de reintergratie kon blijven gaan met allerlei fysieke klachten, ging ik van de mooiste baan als KLM purser naar al 5 jaar het meest dankbare werk. (Luister hier de podcast van Dienst4dienst waar ik jaren geleden mijn verhaal mocht doen).


Zoals ook Eva, kersverse KLM purser, die bij haar nieuwe functie de NOODZAAK voelde haar ONZEKERHEID aan te pakken. ‘Als ik zo doorga dan ga ik onderuit’ vertelde ze me bij haar intake Ontdekkingsreis.

Zoals ze voorheen een van de crew was, had ze als leidinggevende andere taken en verantwoordelijkheden gekregen waardoor ze zichzelf voorbij liep en uitputte. Ze wilde de bemanning en passagiers niet tekort doen en durfte ook niet goed haar grenzen aan te geven wat ten koste ging van haar eigen energie.

Nadat ze zo dapper aan de bel trok en hulp zocht ontving ik van Eva de volgende review ;

🌺 ‘Mensen kunnen zo vaak tegen je zeggen ‘je kunt het, je bent goed zoals je bent, je bent een krachtige en mooie vrouw’ etc. Maar als je het niet voelt en niet gelooft, kun je dat helemaal niet leven. Door Creatrix VOEL en WEET ik al die positieve dingen nu echt. Ik zie nu zelf voor het eerst in mijn leven dat het echt zo is wat alle lieve mensen om mij heen mij altijd duidelijk probeerden te maken. Ik zie nu wat zij zien en voel en weet het nu vanuit mijzelf. Ik reis veel voor mijn werk maar dit was toch wel de mooiste reis die ik ooit heb gemaakt. Ik voel me opgeschoond, herboren en heel dankbaar.’

Spring lieve schat en dingen zullen ECHT veranderen.
Ook JIJ bent het waard om weer VOL te gaan leven ipv overleven!


Zonnige groet,
Jo
Ps klik hier voor meer  inspirerende transformatie verhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *