Jo Nieuwenhuizen alias
Missfeelgood

Hoi, ik ben Jo Nieuwenhuizen en als KLM purser had ik de leukste baan van de wereld. Langzaam aan kreeg ik last van slaapproblemen en andere medische klachten. Ik deed alles om maar te herstellen, van yoga, meditatie tot mindfulness, van EMDR, acupunctuur tot orthomoleculaire geneeskunde en nog vele andere dingen. Ik wist ondertussen heel goed wie ik was, en toch bleef ik mezelf onderuit halen met ‘faalangst’, ‘perfectionisme’ en ’angst voor afwijzing’.

Het frustreerde mij, ik deed zo mijn best, en toch viel ik iedere keer weer terug in die diepgewortelde oude patronen. De grammofoonplaat met de overtuigingen ‘dat ik niet goed genoeg was’, ‘het nooit goed genoeg deed’ of bang was ‘anderen teleur te stellen’. Een zwarte wolk hing boven mijn hoofd en ik ging, in en uit de reintegratie. Ik was radeloos, niet meer wetende wat ik dan toch nog meer zou kunnen doen, om in de lucht te blijven werken.

Totdat ik de no nonsense, en zeer effectieve Creatrix® methodiek, speciaal ontworpen voor vrouwen door vrouwen, ontdekte. Het voelde als mijn redding en mijn roeping tegelijk.

 

Ik organiseer nu workshops, post me suf met allemaal taal fouten omdat ik een tikje dislectisch ben. Ik doe zelfs live video’s op Facebook, zonder mij druk te maken wat men ervan vindt. En dat voor iemand die voor haar opschoning nergens voor de camera te zien was, laat staan met selfies of ander foto materiaal op social media.

En dat voelt zo enorm vrij, gewoon jezelf zijn.

…en dit gun ik iedereen.

Ik geloof enorm in het zelfhelende vermogen van ons lichaam. Hoezeer een negatief dialoog naar onszelf stress veroorzaakt en dit krachtige proces verstoort.

Het raakt mij iedere keer weer als ik zie hoeveel vrouwen hun eigen waarde, talent en schoonheid niet zien. En zo zei ik na 23 jaar ‘het blauwe pad’ vaarwel om nu, met beide benen op de grond, vrouwen blij te maken met zichzelf. De mooiste baan van de wereld.

Tijdens mijn carrière bij de KLM heb ik me veelvuldig ingezet voor Wings of Support– een privé-initiatief van KLM-medewerkers om kinderen wereldwijd te voorzien van onderdak, onderwijs en medische hulp. 

Zodoende heb ik vele beschadigde vrouwen en meisjes mogen ontmoeten. Ik wil niets liever dan ook hen in hun kracht zetten. Vandaar dat ik mij ook inzet om vrouwen in ontwikkelingslanden te helpen hun zelfvertrouwen terug te krijgen. Iedere vrouw, waar ter wereld, verdient het.

Kijk hier de video over het APT project, wat ik bij WOS heb aangedragen en vorig jaar samen met mijn nichtje bezocht heb. Hoe moeders van gehandicapte (in Ghana gedoemde) kinderen leren om goedkope, duurzame aangepaste meubelen te maken.

Mijn klanten noemen mij liefdevol confronterend, veilig (net als in de lucht staat veiligheid en jezelf kunnen zijn, bovenaan), aanmoedigend, stoer en vastberaden.

Als je me zou kennen zou je weten dat je mij wakker kunt maken voor alles dat PUUR is….chocola, mensen en natuur. Ik vaak uitdrukkingen net anders zeg door mijn tikje dislectie. En ik de hele winter door, zonder pak, in buiten water zwem, omdat ik geen betere start van de dag kan bedenken, fris, energiek en gezond.

Kijk hier mijn transformatie waarin ik binnen hele korte tijd, van doemdenken naar doen.

Als voormalig ‘koningin in invullen’, naar ‘don’t give a f*’.

Van afwijzing opzoeken, naar vol trots naar mezelf in de spiegel kunnen kijken.

En van faalangst naar ‘fouten maken bestaan niet’, ging.

Dingen die ik rationeel wel kon zeggen maar emotioneel heel anders voelden. Ben je nieuwsgierig hoe ik voor mijn opschoning, en erna was kijk dan gerust.

Ik leef nu mijn 'pure ik' en dat gun ik jou ook!