Uncategorized

Vrijheid

KLM

Deze foto lang geleden in de lobby van ons crew hotel in Iran gemaakt. Voordat we van boord gingen moesten de lange jassen, hoofddoeken en broek aan. 

Voor mij is vrijheid mijn allerbelangrijkste kernwaarde, iets waar ik niet zonder zou willen leven. Het houdt voor mij in dat ik mezelf mag en kan zijn, in geen enkele zin afhankelijk van iemand ben en kan doen en laten wat ik wil. Mijn hart en passie mag volgen.

Ik heb tijdens mijn vliegcarriere veel gereisd, voor de KLM, maar ook veel met mijn rugzak.

Mijn vrijwilligers werk bij Wings of Support, het bezoeken van de sloppenwijken en de kinderkampen in Kenia met veel beschadigde meisjes.

Ik denk aan mijn vakantie op Cuba, waar een extrovert en passioneel volk zich niet vrij kon uitspreken. Ik bij mensen doodsangsten in hun ogen heb gezien, omdat ze bang waren door hun buren verlinkt te worden.

In Tibet, waar ik voorzichtig moest zijn met het laten zien van plaatjes van de Dalai Lama, omdat dit verboden was. De Tibetanen niet meer vrij en open tegen hun kinderen kunnen zijn omdat ze door de Chinezen overheersers gebrainwasht worden.

Zelf aangerand te zijn op de piste in Iran, maar verstijft bleef staan omdat ik wist dat als ik hem een schop in zijn kruis zou geven het niet goed met mij zou aflopen.

Ik ben reuze dankbaar dat mijn wiegje in Nederland stond. Dat ik als vrouw veilig over straat kan, mijn eigen beslissingen neem en ik niet onderdrukt wordt.
En dat ik nu ook intern de vrijheid voel dat ik helemaal goed ben zoals ik ben.

WAT BETEKENT VRIJHEID VOOR JOU? 

Je mag dan in een vrij land, als bijvoorbeeld Nederland, zijn geboren maar hoe zit het eigenlijk met je interne vrijheid?

Voel jij je vrij om

  • Te ZEGGEN wat je wilt? Zonder bang te zijn ‘wat anderen hiervan vinden’?
  • Te DOEN wat je wilt? Zonder bang te zijn ‘ het niet goed te doen’?
  • Te DRAGEN wat jij leuk vind? Zonder bezig te zijn of het ‘wel kan of wat een ander ervan vind’?
  • BESLISSINGEN te nemen die goed voor jou zijn? Zonder je ‘schuldig’ te voelen.’?

Ga eens na hoe bevrijdend het zal voelen als je helemaal je ‘pure ik’ durf te zijn?

BEWUSTWORDING IS DE GROOTSTE STAP NAAR VERANDERING.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *